servis grafickih kartica
it electronics novi sad

Servis grafičkih kartica

Servis laptop i desktop računara, mobilnih telefona i tablet uređajalogo

 

linija

Seli ste za Vaš računar, upalili ga, i dočekala Vas je slika Vaše radne površine, ali ovaj put sa nekoliko vertikalnih ili horizontalnih linija na ekranu koje nisu bile tu ranije. Ili još gore, dočekao Vas je potpuno beli ekran i šta god da uradili, situacija se ne menja. Velika je mogućnost da je Vaša grafička kartica ili grafički čip u kvaru.

Vaša grafička kartica je zadužena za produkciju slike na ekranu Vašeg uređaja, pa su ovakvi simptomi najćešči pokazatelji neispravnosti i kvarova na grafičkim karticama i čipovima. IT Electronics poseduje najsavremenije alate i mašine za popravku grafičkih kartica i grafičkih čipova. Postoje tri načina kako se grafička kartica ili grafički čip mogu osposobiti da ponovo prikazuju ono što bi trebalo. To su: Reflow, Reballing i Zamena.
REFLOW

servis grafickih kartica

linija

Reflow metoda je najčešći postupak koju koristi prosečan serviser. Razlog tome je što za samu metodu nije potrebno veliko znanje a ni specijalizovan alat. Grafički čip je zalemljen za ploču uz pomoć malenih kalajnih kuglica koje se nalaze na dnu čipa (isto je i kod ploče od laptopa, kao i kod ploče odvojene graficke kartice koja ide u desktop računar). Veličina svake pojedinačne kuglice može biti od 0.5mm pa i manje. Zbog svoje izuzetno male veličine možemo imati jako velik broj tih kuglica. Usled grejanja i hlađenja grafičkog čipa dolazi do širenja i skupljanja celog čipa kao i ovih kalajnih kuglica. U nekim slučajevima dolazi do deformacije i pucanja, jedne ili više ovih kuglica, i kontakt koji je ostvarivala kalajna kuglica više ne postoji. Ideja iza Reflow metode je da se grafički čip izloži visokoj temperaturi, većoj od tačke topljenja kalajnih kuglica. U isto vreme ispod čipa ubrizgava sredstvo za oporavak lemnih kontakata u nadi da će se oštećeni kontakt oporaviti. Prvi problem sa ovom metodom je u tome što se grafički čip ne skida sa ploče i ne postoji način da se testira da li je sam grafički čip u potpunosti ispravan. Drugi problem je što do pucanja kuglica dolazi izuzetno retko, i sam problem je najčešće u grafičkom čipu. Ova metoda je uvek samo i isključivo privremeno rešenje, i garantovano je da će se isti ili sličan kvar eventualno ponovo pojaviti.
REBALLING

Reballing metoda je bolje rešenje za oporavak pomenutih kalajnih kuglica. Reballing, ili prekuglavanje, je proces u kojem se grafički čip skida sa ploče i delovi kalajnih kuglica koji su ostali na čipu kao i delovi koji su ostali na ploči se u potpunosti odstranjuju. Nakon toga se na sve lemne kontakte grafičkog čipa stavljaju potpuno nove kalajne kuglice. Pritom se čip vraća nazad na ploču. Ovaj metod ima istu manu kao i Reflow metoda. Neispravnost grafičkog čipa je najčešće uzrokovan kvarom unutar samog čipa. Jako retko su u pitanju kalajne kuglice. U obe ove metode najveća mana je što se dotrajao čip vraća nazad na ploču umesto da se zameni novim. Najveća prednost ove dve metode je isplativost. U slučaju da uspeju, cena same usluge je znatno niža, jer ne uključuje cenu novog čipa.
ZAMENA ČIPA

Zamena grafičkog čipa novim je najpouzdanija i najisplativija metoda da ponovo osposobite svoj uređaj. Ukoliko je dijagnostika urađena ispravno, i ukoliko su ugrađeni delovi originalni i novi, ova metoda servisa grafickih kartica je bez kompromisa. Za one koji žele kvalitetan servis grafičke kartice ili grafičkog čipa bez kompromisa ovo je jedina prihvatljiva metoda servisa. Pouzdanost je neuporedivo veća u odnosu na prethodne dve metode, ali zahteva izuzetno specijalizovan i profesionalan alat. Zbog toga je retko koji servis osposobljen za ovakvu vrstu popravke.

linija

Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri

 

Odnos cene i kvaliteta

Osiguravamo vrhunski kvalitet svih naših usluga, što je potvrđeno velikim brojem zadovoljnih klijenata koji su nam ukazali poverenje. Garantujemo kvalitetan brz i pouzdan servis bez obzira na kompleksnost kvara. Kontinuirano pratimo svetske trendove, a uvek nam je cilj da naše cene budu prilagođene srpskim uslovima.

 

alat za servis racunara

servis racunara u novom sadu

IT Electronics tim


Zadovoljstvo korisnika nam je prioritet, zato naš tim konstantno ulaže u svoje usavršavanje.

Vi ste nam bitni


U našem servisu verujemo kako je svaki klijent važan te kako se za svakog može pronaći pristup koji omogućava uspešno rešavanje problema naših klijenata. Rezultati naših servisera pravi su i jedini dokaz da problemu pristupamo profesionalno.

Naši serviseri


Serviseri u našem centru za servis računara i mobilnih telefona su visokokvalifikovani sa dugogodišnjim radnim iskustvom koji primjenjujući dokazane metode u pristupanju problemu omogućavaju svim našim klijentima rešavanje kvarova.

 

IT electronics

 

Servis za računare, servis za laptopove, servis za mobilne telefone i tablet uređaje

 

KONTAKTIRAJTE NAS

 

POTPUNA GARANCIJA NA NAŠE USLUGE

Vaš računar, laptop ili mobilni telefon možete doneti u servis gdje će na njemu biti izvršena popravka ili nadogradnja a sve u dogovoru sa Vama. Možemo da vam ponudimo kompletan servis vašeg računara ili laptopa, ugradnja računarskih komponenti, instalacija svih potrebnih softvera i kompatabilnih drivera, dijagnostiku računara i laptopova, detekciju i uklanjanje virusa i drugog štetnog sadržaja...

 

 

logo

 

    Kontakt


Servis računara i mobilnih telefona
IT Electronics
Maksima Gorkog 1A,
Novi Sad

E mail:
itelectronicsns@gmail.com

Telefon:
+381 63 475 809
+381 21 302 46 85

 

    Radno vreme


Ponedeljak - Petak
09:00 - 20:00

Subota
09:00 - 14:00

 

    Pratite nas


facebook   instagram  

All rights reserved © 2019 IT Electronics, Novi Sad
Dizajn Studio Digital , Novi Sad