servis maticnih ploca
it electronics novi sad

Servis matičnih ploča

Servis laptop i desktop računara, mobilnih telefona i tablet uređajalogo

 

linija

Moglo bi se reći da je matična ploča “glavna komponenta” u svakom elektronskom uređaju, bilo da je to računar ili mobilni uređaj. Servis matične ploče bilo kog uređaja je trenutno najzahtevniji i najteži posao kod većine računara, telefona ili tableta. Čak i njeno ime upućuje na to, „matična“ ploča služi kao osnova na koju se montiraju sve ostale, ili većina ostalih komponenti uređaja. S obzirom da ona služi kao veza svih ostalih komponenti, kvarovi na matičnim pločama mogu biti razni.
            Sve matične ploče imaju neki ulaz za napajanje ili punjenje baterije. Vremenom konektori koji služe da se u njih ukljiči punjač ili napajanje mogu se pohabati. Veoma je bitno da se pri zameni koristi kvalitetan konektor, jer kod konektora koji su konstruisani od slabih materijala, vremenom dolazi do istog problema i to mnogo brže nego što se to desilo sa originalnim.

            Matična ploča ima jako velik broj elektronskih komponenti na sebi. Svaka od ovih komponenti može iznenadno da postane neispravna. Najčešće postoji uzrok svakom kvaru, bilo da je to prevelika temperatura ili neki slučajan defekt u komponenti. Ali nekad stvarno deluje kao da se kvar desio bez ikakvog razloga. Sve komponente na matičnoj ploči imaju svoju ulogu, i dok je uređaj upaljen kroz ove komponente prolazi struja. Usled ovog rada komponente ona se greje i haba, i eventualno dolazi do nekih kvarova, čak i kod uređaja koji su korišćeni i održavani ispravno.

            Jedna od najčeščih kvarova na matičnim pločama jeste kvar na nekom od velikih čipova, kao što su grafički čip, procesor ili bilo koji BGA čip koji se nalazi na vašoj ploči. Ovi BGA čipovi su jako osetljivi i za njihovu zamenu je neophodna izuzetno usko specijalizovana oprema koji ne poseduje svaki servis.

            Kada se bilo koji uređaj polije vodom ili nekom drugom tečnosti, najveća je verovatnoća da će tečnost da dospe do matične ploče. U ovom slučaju pre bilo kakve dijagnostike ili popravke, ploču je neophodno očistiti. Prvi korak u čišćenju matične ploče podrazumeva da se cela matična ploča izvadi iz uređaja, da se sa nje skinu svi dodatni delovi koji mogu bez odlemljivanja. Potom se matična ploča stavlja u kade za čišćenje i dodaje se rastvor bezbedan za čišćenje elektronike. Nakon toga se ploča suši i nanosi se sredstvo za zaštitu ploče od dalje korozije. Tek nakon ovih postupaka se ploča dijagnostifikuje i odstranjuju se kvarovi na elektronskim komponentama ako postoje. Većina servisa nema opremu niti hemijska sredstva za ovakve operacije, pa se opredeljuju da ploču površno očiste nekom vrstom alkohola i time misle da su završili posao. Ali na tako očišćenom uređaju se opet počnu pojavljivati razni nasumični kvarovi. Pazite se ovoga!

            Na kraju krajeva ukoliko servis matične ploče nije moguć, uvek ostaje opcija kupovine polovne ili nove matične ploče koja odgovara Vašem uređaju.

servis maticnih ploca

linija

U našem servisu možete otkloniti i najzahtevnije kvarove na Vašem desktop uređaju:


 

U svaki servis matične ploče je uključeno:*Dijagnostika je besplatna u slučaju da se odlučite da dijagnostifikovan kvar otklonite u našem servisu, u protivnom se primenjuje cena iz važećeg cenovnika.

linija

Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri
Partneri

 

Odnos cene i kvaliteta

Osiguravamo vrhunski kvalitet svih naših usluga, što je potvrđeno velikim brojem zadovoljnih klijenata koji su nam ukazali poverenje. Garantujemo kvalitetan brz i pouzdan servis bez obzira na kompleksnost kvara. Kontinuirano pratimo svetske trendove, a uvek nam je cilj da naše cene budu prilagođene srpskim uslovima.

 

alat za servis racunara

servis racunara u novom sadu

IT Electronics tim


Zadovoljstvo korisnika nam je prioritet, zato naš tim konstantno ulaže u svoje usavršavanje.

Vi ste nam bitni


U našem servisu verujemo kako je svaki klijent važan te kako se za svakog može pronaći pristup koji omogućava uspešno rešavanje problema naših klijenata. Rezultati naših servisera pravi su i jedini dokaz da problemu pristupamo profesionalno.

Naši serviseri


Serviseri u našem centru za servis računara i mobilnih telefona su visokokvalifikovani sa dugogodišnjim radnim iskustvom koji primjenjujući dokazane metode u pristupanju problemu omogućavaju svim našim klijentima rešavanje kvarova.

 

IT electronics

 

Servis za računare, servis za laptopove, servis za mobilne telefone i tablet uređaje

 

KONTAKTIRAJTE NAS

 

POTPUNA GARANCIJA NA NAŠE USLUGE

Vaš računar, laptop ili mobilni telefon možete doneti u servis gdje će na njemu biti izvršena popravka ili nadogradnja a sve u dogovoru sa Vama. Možemo da vam ponudimo kompletan servis vašeg računara ili laptopa, ugradnja računarskih komponenti, instalacija svih potrebnih softvera i kompatabilnih drivera, dijagnostiku računara i laptopova, detekciju i uklanjanje virusa i drugog štetnog sadržaja...

 

 

logo

 

    Kontakt


Servis računara i mobilnih telefona
IT Electronics
Maksima Gorkog 1A,
Novi Sad

E mail:
itelectronicsns@gmail.com

Telefon:
+381 63 475 809
+381 21 302 46 85

 

    Radno vreme


Ponedeljak - Petak
09:00 - 20:00

Subota
09:00 - 14:00

 

    Pratite nas


facebook   instagram  

All rights reserved © 2019 IT Electronics, Novi Sad
Dizajn Studio Digital , Novi Sad